torsdag 29. mars 2012

Hollywood...

Opp igjennom årene har kvisete tenåringsgutter slitt med ulykkelige forelskelser i vakre filmstjerner ifra USA og tidlig i den store bølgen av filmer som kom fikk mange kanskje et litt feilaktig inntrykk av USA, men ettersom verden har blitt "mindre" har i alle fall de i min generasjon fått mer forståelse for hvordan realiteten bak Hollywood-glitteret er, nemlig ganske skitten og meget kynisk. Men hvordan har dette påvirket oss enfoldige nordmenn?

Daglig ser vi reklamer for storfilmer og nå og da ser vi dem også, det ramler ned noe man nesten kan kalle propaganda i hodene våres hver eneste dag. Dette er ikke bare negativt, vi kan lære mye av film og det er jo meget underholdende! Ingen kan vel nekte på det, det er en grunn til at disse menneskene bak filmene tjener så vanvittig mye penger! Noen vil jo påstå at man blir seriemorder av å se på filmer som Hostel og at man blir homofil av Brokeback Mountain, men dette er vel strengt talt tøv. Jeg har lidd meg igjennom begge disse klisjéfylte "verkene" av noen filmer og jeg har verken lagt merke til en tiltrekning til det samme kjønn eller drept noen. Ja, er det ikke utrolig?

Noen konsekvenser som faktisk er reelle er at man kan komme i fare for å tro at disse "perfekte" menneskene virkelig finnes i flust og at også du burde se slik ut. Dette kan faktisk utvikle seg ganske alvorlig og er kanskje noe mer utbredt hos jenter. Men kan man egentlig skylde på Hollywood? Ja! Det gigantiske maskineriet, Hollywood, er en idolskapende kultur. De skaper disse perfekte menneskene for akkurat den grunnen at, henholdsvis, unge mennesker skal se opp til dem, slik har det jo alltid vært ifra John Wayne og Marilyn Monroe til Megan Fox og Brad Pit.

Nei, man påstår at alle Mafiafilmer og skrekkfilmer ifra Hollywood har motivert og satt igang kriminelle over hele verden, men skal man må ha en elementær feil i psyken skal man bli så hardt påvirket av filmer og annen media (frks spill). Man kan ikke beskytte en hel generasjon ifra alt, noen foreldre har fortsatt ikke forstått dette, men det er faktisk sant.

Men den aller verste konsekvensen av all den overkristne kulturen til USA har brakt med seg, er selvhøytidelighet og det at folk tar seg nær av et ord som "fuck" i en film, dette er jo helt skammelig. Jeg kunne skrive et helt A4-ark med banneord før jeg var ferdig med 2. klasse og alle foreldre kan gjøre det, nemlig banne, på at ungene deres kan det også. Man kan rett og slett ikke forme den snille, uskyldige, "perfekte" tenåringen. De vil alltid begynne å drikke og feste før de har lov!

Til slutt vil jeg nevne at oppgaven var jo kulturpåvirkningen i USA generelt er et svært omfattende emne og man kunne skrevet en bacheloroppgave basert på det, så jeg valgte å krympe temaet litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar